RUM LINDA WALLGREN

UTBILDNING


2020 (h-termin)

Grön gestaltning i stadsmiljö

,HDK-Valand Högskolan för konst och design


1994-2000

Arkitektur, Chalmers Tekniska Högskola


1993-1994

Dramatik, Göteborgs Universitet


1992

Konstutbildning, KV Folkuniversitet


Linda är scenograf och kostymdesigner med ateljé på Konstepidemin i Göteborg och har formgivit ett 30-tal scenografier och ett tiotal utställningsprojekt . Linda har bl.a. arbetat med uppsättningar för Backa Teater, Angereds Teater, Unga Klara, Smålands Musik och Teater, Lumor/Folkteatern, Regionteater Väst, Borås Stadsteater, och Göteborgs Operan och frigrupper som PLAY Teaterkonst, Big Wind och New Opera CO. 


Linda arbetar med begrepp som skala, balans, rytm och energi och inspireras av verkligheten omkring sig; staden, mänskliga möten, litteratur, bildkonst, foto och film. Hon är intresserad av det som är dolt, detaljer, fulhet, minimalism och det som händer här och nu.


Linda brukar beskriva sitt arbete med att säga att hon "handskas med rum" utifrån en konstnärlig gestaltning och idé. Hon har stor erfarenhet av devicing-metodik, som inkluderar delaktighetsprocesser med arbetsmetoder som innefattar workshops och intervjuer med tilltänkt publik för inspiration. Hon strävar efter att överraska publiken & verka för konstens nyskapande arbetsprocesser.